В чому різниця 304 та 201 марки сталі?
Сталь 201 марки: особливості, переваги та застосування.
Сталь 201 марки містить у своєму складі близько 16-18% хрому, 3.5-5.5% нікелю, з вищим вмістом марганцю (до 5.5%) та меншими частками інших елементів.
Основні переваги сталі 201 марки:
-
Ціна. Головною перевагою цієї сталі є доступніша вартість, ніж у марки 304.
-
Має виражені магнітні властивості, що є важливим моментом для деяких застосувань.
-
Чудово підходить для виробництва виробів різної складної форми, адже чудово піддається обробці.
-
Хоча 201 сталь менш стійка до корозії, вона все ж може широко використовуватися у різних сферах.
Недоліки 201 сталі:
-
У порівнянні з маркою 304, у 201 сталі стійкість до корозії значно нижча.
-
Не рекомендовано використовувати в агресивних середовищах.
Попри свої особливості, у 201 марки сталі широкий спектр застосувань, з неї виготовляють:
-
елементи конструкцій та обладнання для харчової та хімічної промисловості;
-
труби та арматуру;
-
деталі автомобілів;
-
медичні інструменти;
-
посуд та столові прилади;
-
будівельні та оздоблювальні матеріали.
Сталь 201 - це більш доступна альтернатива сталі 304 марки. Її використовують там, де не потрібна висока стійкість до корозій, яка вимагається від дорожчих видів сталі.
Сталь 304 марки: особливості, переваги, застосування.
На черзі сталь 304 марки. В її складі близько 18% хрому та 8% нікелю, разом з малими кількостями марганцю, силіцію та інших елементів. Це одна з найпопулярніших варіантів сталі, який має величезний спектр застосувань.
Переваги сталі марки сталі 304:
-
Висока міцність та стійкість до корозії. Така сталь чудово підходить для використання у різноманітних середовищах.
-
Чудово піддається обробці. Підходить для створення виробів різної складності.
-
Термостійкість. Сталь 304 марки з легкістю витримує вплив високих температур до 1450 °C
-
Гігієнічність. На виробах зі сталі гладка, щільна та без пор поверхня, яка ускладнює розмноження бактерій та інших мікроорганізмів, а також легко миється.
-
Нетоксичність. Ця сталь нетоксична, а тому безпечна для контакту з водою та харчовими продуктами.
Звісно є і недоліки:
-
Вартість. У порівнянні зі сталлю 201 марки, сталь 304 дорожча в середньому на 20-30%.
-
Хоча сталь 304 є нержавіючою, проте у неї слабковиражені магнітні властивості, що може грати важливу роль для деяких застосувань.
Нержавіюча сталь 304 марки має безліч застосувань, ось кілька з них:
-
На кухнях. Використовується для виготовлення посуду, столового приладдя, мийок, холодильників та іншого приладдя.
-
У лікарнях. З неї виготовляють хірургічні інструменти, стерилізаційне обладнання, меблі та сантехніка.
-
На харчових підприємствах. Для перероблення та зберігання харчових продуктів.
-
У багатьох інших сферах: фармації, ресторанах тощо.
Нержавіюча сталь 304 марки – це гігієнічний, міцний і довговічний матеріал, який активно використовується у різноманітних сферах, особливо у тих, де важлива чистота.
Нержавіюча сталь для виготовлення кухонної сантехніки: яка краще?
Безумовно, найкращою для виготовлення кухонних мийок та кранів є сталь 304 марки. Такі вироби стійкі до корозії, хімічних та фізичних впливів, міцні, а також гігієнічні. Сантехніка з нержавіючої сталі 304 – це про довговічність та зносостійкість.
Більшість кухонних мийок та змішувачів з нержавіючої сталі 304 марки мають стильний дизайн та чудово доповнюють інтер’єри сучасних кухонь.
Хоча сталь 304 марки дорожча за 201-шу, вона краще підходить для виготовлення сантехніки.