Loading...

У чому переваги вбудованої витяжки у шафу?

Статті
19 лип 2023
У чому переваги вбудованої витяжки у шафу?

Периметральна витяжка для кухні – нове слово в очищенні повітря

Перехід від газових варильних поверхонь, які спалюють кисень, виділяють токсичні речовини та тепло в атмосферу на індукційні, дозволив об'єднати кухню зі їдальнею та вітальнею розширюючи життєвий простір. Завдання вбудованої або острівної кухонної витяжки скоротилося до очищення парів від жиру та вологи, що містять пахучі речовини. Вже не обов'язково викидати повітря над плитою у вентканали. У Європі, до речі, це давно заборонено. Вентканали з кухні просто не роблять. Економлять тепло. (Поки залишили у санвузлах…)

При покупці витяжки для кухні додалася нова вимога-стати непомітними і красивими, не перериваючи лаконічну лінію шаф.

Кухонні витяжки NETT відповідають сучасним вимогам, містять останні інженерні розробки:

  • повно вбудована витяжка розташовується в шафі - не помітна, ряд шаф не переривається, загальний вигляд меблів лаконічний і гармонійний;
  • фільтр, що швидко втрачає зовнішній вигляд, закритий чорним або білим склом. Гігієнічно, красиво, не вибивається із загальної картини;
  • 2 варіанти роботи - з викидом повітря назовні та економічна рециркуляція- коли повітря пропускається через вугільний фільтр і викидається назад у приміщення;
  • застосування революційної технології периметрального всмоктування кардинально змінило фізику процесу. На малюнку видно, що на відміну від звичайного всмоктування всією поверхнею фільтра (рис 1) організовано грамотніша з погляду законів аеродинаміки аспірація по периметру (рис 2).

У допотопних витяжках для кухні повітряний потік має більшу швидкість по центру і меншу по краях, що призводить до часткового викиду пари в приміщення. У витяжці NETT 80% поверхня фільтра центром закрита склом. В результаті повітря, що всмоктується по периметру, рухається вгору зі швидкістю в п'ять разів більшою і створює повітряну завісу у формі коробки (рис 2.1). Зміна напрямку потоку на 90 градусів (рис 2.2) створює завихрення і за рахунок відцентрових сил повітря максимально очищається від крапель жирів і води.

Остаточне тонке очищення повітря відбувається у центральній частині фільтра. Повітря проходить його під кутом майже по дотичній. Краплинки жиру, що залишилися, контактують з перегородками фільтра в десятки разів більше ніж при вертикальному потоці. На вугільний фільтр потрапляє дуже чисте повітря, рідше його заміна.

Двигун вентилятора працює з меншим навантаженням - економиться електроенергія. На ньому не залишається відкладень та термін служби техніки значно підвищується.

Також зменшення рівня шуму за рахунок вентилятора, який працює на знижених оборотах. Додатковий захист від звуку створює розташування витяжки всередині шафи, яка стає додатковим об'ємом для зберігання кухонного начиння.

Кабінет