Loading...

Граніт проти нержавійки: вибираємо ідеальну мийку для сучасної кухні

Статті
08 лют 2024
Граніт проти нержавійки: вибираємо ідеальну мийку для сучасної кухні

Мийка - це невіднятна частина кожної кухні. Від неї залежить на тільки комфорт, а й естетика приміщення в цілому. Для кожної господині важливо, щоб кухонна раковина була функціональною та не втрачала свого зовнішнього вигляду з часом.


Сьогодні порівняємо два найпопулярніші варіанти кухонних мийок – гранітні та нержавіючі. Обидва види мають як переваги, так й недоліки. 


Переваги та недоліки гранітних мийок


Кухонні гранітні раковини мають великий попит серед поціновувачів автентичності та стилю. Унікальність та неповторність текстур роблять гранітні вироби дорогим та статусним вибором. На ринку представлено 90% мийок не з цільного каменю, а з крихт. Це не впливає на експлуатаційні якості раковин.


Переваги гранітних мийок для кухні:

  1. Добре витримують вплив високих температур. Тому на них можна ставити гарячий посуд.

  2. Широкий вибір кольорів.

  3. Тихі в роботі. 

  4. Мають естетичний вигляд. Гранітні мийки чудово підходять до більшості дизайнів сучасних кухонь.

  5. Граніт, як і природний камінь, довговічний матеріал.


Крім чисельних переваг, у гранітних мийок є ряд недоліків, які потрібно враховувати при виборі раковини на кухню:

  1. Пористість. Це один з головних недоліків гранітних мийок. Плями від йоду, вина, куркуми, буряка та інших продуктів неможливо відмити, як би ви не старалися.

  2. Вага. Зазвичай такі вироби важкі, близько 15 кілограмів. Не для кожної стільниці такий варіант мийки підійде. Інколи для монтажу таких мийок варто встановлювати міцніші каркаси.

  3. Вразливість до агресивних речовин та кислот, через що можуть з’явитися плями.

  4. Потребує регулярного догляду. Для збереження красивого початкового вигляду виробу потрібно використовувати спеціальні засоби.


Переваги та недоліки мийок з нержавіючої сталі

Найбільшу частку ринку звісно займають мийки з нержавіючої сталі, які досі не втратили своєї актуальності. Їх різномаїття вражає. Але є декілька нюансів, які потрібно враховувати при виборі нержавіючої раковини на кухню. Розпочнемо з переваг. 


Переваги та особливості раковин з нержавіючої сталі:

  1. Стійкість до появи корозії та іржі. Нержавіюча сталь - це чудовий варіант для використання на кухні. Крім того, цей він чудово витримує вплив вологи, кислот та різних хімічних речовин. 

  2. Простота очищення та гігієна. Завдяки гладкій поверхні мийки з нержавіючої сталі набагато легше мити. Такі вироби не поглинають запахи та запобігають розмноженню бактерій. Не дивно, що вибір №1 серед професійних кухарів – це вироби з нержавіючої сталі.

  3. Відмінно витримують вплив різноманітних температур. В такі мийки можна ставити розжарений посуд, одразу з плити та не хвилюватися, що він трісне або деформується.

  4. Естетичність та сучасний зовнішній вигляд. В якісних мийках, задля стійкості кольору, наносять спеціальне металеве напилення.

  5. Широкий вибір форм та розмірів. Це дозволяє підібрати виріб для кожної кухні, залежно від її розмірів та стилю.

  6. Доступність. Ціни на мийки з нержавійки шалено різняться та залежать від якостей виробу.


Звісно без недоліків нікуди. 


Недоліки мийок з нержавіючої сталі:

  1. Сліди від пальців. Залежно від виду поверхні мийки, на ній можуть залишатися сліди від рук, які доводиться протирати.

  2. Дорожчі ніж гранітні.

  3. Обмежена колірна палітра.

  4. Подряпини на поверхні нержавіючих мийок більш помітні ніж на гранітних раковинах.


Мийки Nett з нержавіючої сталі - це якісні вироби, які не поступаються своїми характеристиками сучасним гранітним раковинам. Ось кілька переваг, які це підтверджують:

  • Мийки Nett виготовлені з високоякісної сталі 304 марки, яка витримує вплив високих температур, стійка до появи корозії та міцна.

  • На відмінну від гранітної мийки, наші раковини Nett не бояться натуральних барвників, після контакту з ними не утворюються стійкі плями. 

  • Мають стильний та сучасний дизайн з додатковими особливостями, які збільшують їх функціональність.

  • Тихі в роботі. Крім товстого шару сталі, наші мийки додатково оснащені прокладками, які ізолюють шум. Такі мийки по гучності нічим не поступаються гранітним.

  • Доступна ціна. Крім відмінно якості у мийок Nett доступні ціни.


Основні фактори від яких залежить вибір кухонної мийки:

  • ціна

  • особисті побажання

  • загальний вигляд на кухні


Нержавіюча сталь чи граніт? Вибір за вами. Адже це зовсім різні матеріали. І важко сказати, який з них кращий. Обирайте відповідальних виробників і будете задоволені на всі 100%!

Кабінет