Loading...

В чому різниця 304 та 201 марки сталі?

Статті
22 Feb 2024
В чому різниця 304 та 201 марки сталі?

Сталь 201 марки: особливості, переваги та застосування.

Сталь 201 марки містить у своєму складі близько 16-18% хрому, 3.5-5.5% нікелю, з вищим вмістом марганцю (до 5.5%) та меншими частками інших елементів.


Основні переваги сталі 201 марки:

  1. Ціна. Головною перевагою цієї сталі є доступніша вартість, ніж у марки 304.

  2. Має виражені магнітні властивості, що є важливим моментом для деяких застосувань.

  3. Чудово підходить для виробництва виробів різної складної форми, адже чудово піддається обробці.

  4. Хоча 201 сталь менш стійка до корозії, вона все ж може широко використовуватися у різних сферах.

Недоліки 201 сталі:

  1. У порівнянні з маркою 304, у 201 сталі стійкість до корозії значно нижча.

  2. Не рекомендовано використовувати в агресивних середовищах.


Попри свої особливості, у 201 марки сталі широкий спектр застосувань, з неї виготовляють:

  • елементи конструкцій та обладнання для харчової та хімічної промисловості;

  • труби та арматуру;

  • деталі автомобілів;

  • медичні інструменти;

  • посуд та столові прилади;

  • будівельні та оздоблювальні матеріали.


Сталь 201 - це більш доступна альтернатива сталі 304 марки. Її використовують там, де не потрібна висока стійкість до корозій, яка вимагається від дорожчих видів сталі.


Сталь 304 марки: особливості, переваги, застосування.

На черзі сталь 304 марки. В її складі близько 18% хрому та 8% нікелю, разом з малими кількостями марганцю, силіцію та інших елементів. Це одна з найпопулярніших варіантів сталі, який має величезний спектр застосувань. 


Переваги сталі марки сталі 304:

  1. Висока міцність та стійкість до корозії. Така сталь чудово підходить для використання у різноманітних середовищах.

  2. Чудово піддається обробці. Підходить для створення виробів різної складності.

  3. Термостійкість. Сталь 304 марки з легкістю витримує вплив високих температур до 1450 °C

  4. Гігієнічність. На виробах зі сталі гладка, щільна та без пор поверхня, яка ускладнює розмноження бактерій та інших мікроорганізмів, а також легко миється.

  5. Нетоксичність. Ця сталь нетоксична, а тому безпечна для контакту з водою та харчовими продуктами.

Звісно є і недоліки:

  1. Вартість. У порівнянні зі сталлю 201 марки, сталь 304 дорожча в середньому на 20-30%.

  2. Хоча сталь 304 є нержавіючою, проте у неї слабковиражені магнітні властивості, що може грати важливу роль для деяких застосувань.


Нержавіюча сталь 304 марки має безліч застосувань, ось кілька з них:

  • На кухнях. Використовується для виготовлення посуду, столового приладдя, мийок, холодильників та іншого приладдя.

  • У лікарнях. З неї виготовляють хірургічні інструменти, стерилізаційне обладнання, меблі та сантехніка.

  • На харчових підприємствах. Для перероблення та зберігання харчових продуктів.

  • У багатьох інших сферах: фармації, ресторанах тощо.


Нержавіюча сталь 304 марки – це гігієнічний, міцний і довговічний матеріал, який активно використовується у різноманітних сферах, особливо у тих, де важлива чистота.


Нержавіюча сталь для виготовлення кухонної сантехніки: яка краще?

Безумовно, найкращою для виготовлення кухонних мийок та кранів є сталь 304 марки. Такі вироби стійкі до корозії, хімічних та фізичних впливів, міцні, а також гігієнічні. Сантехніка з нержавіючої сталі 304 – це про довговічність та зносостійкість. 


Більшість кухонних мийок та змішувачів з нержавіючої сталі 304 марки мають стильний дизайн та чудово доповнюють інтер’єри сучасних кухонь.


Хоча сталь 304 марки дорожча за 201-шу, вона краще підходить для виготовлення сантехніки.

Кабінет