Loading...

Плита індукційна: що являє, як працює, позитивні і негативні сторони продукту

Статті
19 лип 2023
Плита індукційна: що являє, як працює, позитивні і негативні сторони продукту

Розвиток сучасних технологій не стоїть на місці. На зміну старій звичній кухонній техніці приходить нова, а також вдосконалюються можливості раніше існуючих приладів. Таким чином створена індукційна панель, яка поступово витісняє звичні кожної господині або господареві електричні та газові плити.

Принцип роботи

Варильна поверхня індукційна працює наступним чином:

  1. Під склокерамічною або скляною панеллю розміщується котушка, виготовлена з мідної проводки.
  2. За котушці переміщається струм, створюючи електромагнітне поле. Завдяки магнітному полю продукується індукційний струм.
  3. Посуд з магнітною проникністю при контакті з поверхнею плити - спрацьовує як своєрідний провідник.
  4. Далі утворюється теплова енергія, яка створюється під час активного руху електронів в денці ємності. Вона і нагріває вміст посуду.

Плюси плити індукційної:

  • При наявності в будинку дітей, панель кращий варіант, адже часто маленькі діти так і норовлять потягнуться рукою до працюючої конфорці. Десятки досліджень довели, що шанси отримати опік від плити мізерні. Індукційна поверхня залишається холодною навіть під час роботи, гаряча тільки посуд.
  • ККД панелі досягає 90%. Це найвищий показник серед конкурентів, у яких цей показник не вище 65%.
  • На підготовку витрачається в 1,5 рази менше часу, в порівнянні з іншими плитами.
  • Легко миється. Просто протріть їжу або плями вологою ганчіркою і готово.
  • Енергія витрачається виключно на нагрів ємності і її вмісту, а не на розігрів поверхні і повітря навколо.
  • Завдяки безлічі вбудованих програм поліпшується якість готування і спрощується життя домогосподарки. Швидкий нагрів води і повільна приготування страв - легко.
  • Купивши плиту індукційну про кіптяви і гару забудете. Все, що «тікає» з посуду потрапляє на холодну поверхню і пригоріти не може.

Мінуси індукційної плити:

  • Для готування на індукційній плиті необхідно використовувати спеціальний посуд, що володіє феррімагнітном властивостями. Ємності зі скла, латуні або алюмінію не підходять.
  • Індукційні плити не бажано встановлювати над іншими кухонними металевими пристроями, через ризик їх нагрівання, що може привести до небажаних наслідків.
  • Вартість, яка вище ніж у газових і електричних плит через складні електронних складових.
  • Варильна панель індукційна хоч досить міцна, але і одночасно тендітна. Бажано акуратно монтувати і уникати ударів по поверхні.
  • Робота в режимі «Booster» одночасно з включеною максимальною потужністю створюють сильне навантаження на електропроводку. Перетин проводки повинно бути відповідне.
  • У деяких моделях при включенні декількох конфорок одночасно, може знижуватися потужність їх роботи.
  • Наявність певного шуму при роботі панелі.

 

3 поширених міфу про індукційних панелях:

  1. Міф: Індукційна варильна поверхня енергозатратна.

Правда: Показник ККД індукційної плити вище, ніж у інших видів плит і при нагріванні витрачається в 1,5 рази менше енергії.

  1. Міф: Стара посуд не підходить для використання.

Правда: Необхідно перевірити дно посуду магнітом. Якщо магніт пристає, то ємність годиться для використання. Але діаметр посуду повинен бути не менше 8 см і з ідеально рівною поверхнею. Для меншою в діаметрі і інший за складом посуду можна придбати перехідник-адаптер.

  1. Міф: Будь-який потрапив на поверхню плити предмет нагрівається.

Правда: У більшості плит встановлена функція розпізнавання і на предмети діаметром менше 8 см Пристрій не зреагує.

Підібрати і купити індукційну варильну поверхню можете на нашому сайті. Наші менеджери з радістю допоможуть з вибором і дадуть відповідь на всі запитання.

Кабінет