Loading...

Як вибрати змішувач на кухню

Статті
04 кві 2023
Як вибрати змішувач на кухню

Вибір кухонного змішувача - не просте завдання. Необхідно, щоб виріб був міцний, довговічний, надійно справлялося з навантаженнями, а також доповнювало інтер'єр приміщення. Як вибирати кухонні змішувачі і не прогадати з вибором?

Ми підготували список, де зібрали найважливіші моменти при виборі крана з відповідями на питання, які необхідно врахувати при покупці:

Вибір матеріалу вироби

  • Латунь

Крани з латуні -популярні і користуються великим попитом. Об'єднують одночасно стійкість до вологи, довговічність і відносно доступна вартість. Змішувачі для мийки виготовляються з трьома видами покриття: хром, нікель (нержавейка) і бронза.

Хром відрізняється довговічністю. Глянцевий блиск - головний мінус поверхні, на ньому сильно помітні плями і сліди від рук.

Бронза отримує відтінок в результаті напилення емалі або смоли епоксидної. Але таке покриття менш стійке до появи подряпин і сколів, ніж попередні.

Нікель, на відміну від хрому, не такий яскравий і може бути виготовлений в трьох варіаціях: «сатин», «нержавіюча сталь» і «матовий». Такий змішувач кухонний універсальний, простий у догляді і довговічний.

  • Нержавеющая сталь

Крани для кухні з нержавіючої сталі мають підвищену міцність, стійкістю до різних хімічних речовин і жаростійкістю. Такі змішувачі не містять свинець і не бояться корозії. Крани з нержавіючої сталі є екологічно безпечними і відносно дешевими в ціні.

  • Сілумін

Недовговічний і бюджетний варіант. Склад: сплав кремнію і алюмінію. Термін служби в середньому від півроку до року.

  • Граніт, кремінь і кераміка

Такий кран для кухні представляють собою сталеві або латунні вироби з декоративним покриттям. Вони легкі в догляді, але відрізняються крихкістю покриття і високою вартістю.

Типи управління


Смеситель для кухни - купить кран на кухню в Днепре и Киеве, цена кранов  для мойки в каталоге интернет магазина santehsvit.ua

  • Одноричажний дозволяє управляти потоком води за допомогою однієї руки. Можливість розташування важеля як знизу при високому, так і зверху при низькому виливу.
  • Двухричажний вилив оснащений двома вентилями, розташованими з боків. Хоч і вартість двохвентильні крана трохи вище, він забезпечує більш економну витрату води і легко лагодиться.
  • Кран з вбудованим термостатом - електронний змішувач для раковини, що управляється за допомогою спеціального датчика. Якщо прикласти до нього руку, то поллється вода заздалегідь встановленої температури. Забезпечує економну витрату води, але доводиться кілька разів повторно підносити руку, щоб набрати велику ємність. Висока вартість.

Висота виливу


Смеситель для кухни: разновидности, особенности и 45+ фото

Від висоти виливу залежить, на скільки зручно буде набиратися вода і чи не буде вона розбризкується на інші поверхні або накопичуватися внизу крана. Для мийок з глибиною 200-205 мм рекомендується високий вилив. Для чаш глибиною 171-195мм можна встановлювати кран кухонний, як з високо-, так і низько встановленої головкою виливу.


Запірні клапани


Для одноважільних і двохвентильних змішувачів використовуються різні запірні клапани:

  • Для одноважільних використовується керамічний, пластиковий або кульовий картридж. Керамічний картдрідж в свою чергу є самим надійним і довговічним.
  • В двохвентильних моделях використовуються гумова підкладка і кран-букси. Гумова прокладка вважається вирішальною ланкою в справності роботи крана, буває двох типів: керамічна або гумова.

Додаткові функції змішувача


  • Можно купити змішувач на кухню з висувним виливом. Висувною виливши розширює можливості для подачі води в різні ємності і полегшує догляд за раковиною.
  • Подача питної води, без необхідності встановлювати додаткове обладнання і маленький кран.
Кабінет